Miksi painoni alkaa nousta?

Tein Tohtori Simeonsin dieetin kaksi vuotta sitten syksyllä, eikä painoni ole sen jälkeen noussut. Miksi? Ensinnäkin koska tein tunnollisesti dieetin viimeisen ja kaikkein tärkeimmän vaiheen – uuden painon säilyttämisen eli Painon Vakauttamisvaiheen.

Muutin syömistottumuksiani ja vakautin painoni täsmälleen ohjeiden mukaan. Enää en syö yötä vasten vatsaani täyteen. Jos syön illalla juhlapöydässä, reagoin kolmen päivän kuluessa pitämällä vaikka vain yhden omenaillan – ja painoni on jälleen kohdallaan.

Ravinnon vaikutus kehoon on kolme vuorokautta eli 72 tuntia. Ylensyönnin tulos on tuon ajan vasta rakenteellisena rasvana, myöhemmin keho varastoi liian rasvan, jonka jälkeen siitä on vaikea päästä eroon. Onneksi ei mahdotonta! Meidän dieettimme avulla painonpudotus tapahtuu kuluttamalla juuri varastoitunutta rasvaa.

Toisinaan herää kysymys miksi paino alkaa nousta takaisin vanhoja lukemia kohti, vaikka on menestyksellisesti tehty koko dieettikierros?

Ensimmäinen vastaus on tietysti se, että ihminen palaa takaisin vanhoihin tapoihinsa eikä ota huomioon aineenvaihduntaansa. Muuttamalla ruokailutottumuksiaan vain lyhyeksi ajaksi ei voi luottaa saavansa pysyviä tuloksia. Meidän dieettimme ei muuta aineenvaihduntaa vaan korjaa sen, jos ihminen oppii tuntemaan kehoaan ja ravitsemaan sitä oikealla tavalla. Mitä se merkitsee? Se merkitsee sitä, että illan viimeinen proteiiniannos syödään n. 4,5 tuntia ennen nukkumaanmenoa ja viimeinen, ei kovin makea hedelmä, syödään n. 2,5 tuntia ennen nukkumaanmenoa.

“Syö aamulla kuin kuningas, ja illalla kuin kerjäläinen!” Ei tule unohtaa, että tulisi syödä 5 kertaa päivässä enintään 3 tunnin välein, eli kunnolliset ateriat olisivat aamiainen, lounas ja illallinen. Aamiaisen ja lounaan välillä voisi olla välipala, samoin lounaan ja illallisen välillä. Välipalaksi sopii vaikkapa hedelmä, kourallinen pähkinöitä tai smoothie.

Muista juoda päivän aikana riittävästi vettä!

Dieettimme aikana syödään lautaselta 500 kcal sallittuja ruoka-aineita. Mutta dieettimme EI ole matalakalorinen, sillä kehomme saa dieetin aikana realistisesti 2000 – 4500 kcal kaikkia solujen tarvitsemia ravintoaineita. Painomme putoaa vain varastoitunutta rasvaa hyväksi käyttäen, ja koska dieettimme aikana solut saavat kyllikseen ravintoa, ei dieetin aikana ole nälkä emmekä ole myöskään aliravittuja.

Huom! Tohtori Simeonsin dieettiä ei saa tehdä ilman Biolit-pillereitämme!

Haluamme myös varoittaa kaikista matalakalorisista dieeteistä, joissa keho saa vain vähän ravintoa. Kun keho saa vähän ravintoa, rasvasolut lähettävät aivoihin syömissignaaleja niin, että syntyy vieläkin kovempi syömähimo. Tuloksena on liikasyöminen ja liikakilot.

Yksi syy miksi paino nousee, on itsensä palkitseminen. Usein tapahtuu niin, että kun on saavutettu toivottu paino ja hyvä olo, lyödään kintaalla. Esimerkiksi palkitaan saavutus sellaisella ruoka-aineella, josta täytyi joksikin aikaa luopua, ehkä syöden kaikkea sitä mistä oltiin ilman jonkin aikaa.

Jos palkitseminen tapahtuu rafinoidun sokerin ja vehnäjauhon sekoituksena, voidaan niistä olla pian taas riippuvaisia. Ihminen syö kaikkein holtittomimmin sellaisia ruokia, joissa on yhdessä sekä rasva että sokeri. Nopeasti imeytyvät hiilihydraatit antavat nopeasti hyvänolontunteen, koska ne nostavat veresokerin ylös.

Mutta tulee muistaa, että yhtä nopeasti verensokeri laskee ja keho vaatii seuravaa ruoka-annosta. Suosittelemme verensokerin pidempiaikaiseksi nostamiseksi hitaita hiilihydraatteja – esim. kokoviljatuotteita. On myös hyvä valita matalan glykeemisen indeksin hiilihydraatteja sisältäviä ruoka-aineita.

Paino nousee myös siinä tapauksessa, että itsensä palkitseminen tapahtuu ruoka-aineilla, jotka sisältävät transrasvoja. Koska organismi ei osaa käsitellä niitä millään tavalla, se varastoi ne vatsan seudulle. Transrasvoja löytyy tavallisesti ruoista, jotka sisältävät hydrogenoituja rasvoja ja kasvirasvoja (paitsi kookos- ja palmurasva).

Vaa’alla käynti. Niillä ihmisillä, jotka pudottavat nopeasti painoaan ja lihovat pian uudestaan, on usein yksi yhteinen piirre: he eivät punnitse itseään säännöllisesti. Yhden tai kahden liikakilon kanssa kamppailu on huomattavasti helpompaa kuin kamppailla viiden tai useamman kilon kanssa. Parasta olisi punnita itsensä kerran viikossa. Ellei ole puntaria, voi valita jonkin muun mittapuun: istuuko lempimekko yhtä kauniisti päällä tai onko farkut vielä hyvännäköiset jalassa? Voit myös mitata itsesi strategisista paikoista.

Hormonejakin voi syyttää lähes kaikesta, myös liikakiloista. Ellemme nuku riittävästi (noin 8 tuntia yössä) tai jos murehdimme jatkuvasti, veressämme nousee stressihormonin taso. Sen vaikutuksesta alkaa rasvaa kerääntyä ennen kaikkea vatsan seudulle. Ylipainoon liittyy usein myös sellaiset hormonit kuin leptiini ja gerliini.

Leptiini on peräisin rasvakudoksesta ja sitä vapautuu vereen vasta kun energiavarat ovat riittävät. Leptiini hidastaa ruokahalua.

Gerliiniä tuotetaan vatsassa, ja kun ruokaa ei ole tarpeeksi, on gerliinin taso korkeampi. Se aiheuttaa nälän tunnetta ja syömähimon.

Johtopäätös on: pysyäksemme ihannepainossamme, on muutettava ruokailutottumuksia.

Tohtori Simeonsin dieetti voi auttaa sinua pääsemään alkuun ruokailutottumusten muutoksessa. Ilman nälkiintymistä on mahdollista pudottaa painoa varastoinutta rasvaa vähentäen (erityisesti vatsan seudulla olevaa rasvaa) 23 päivässä keskimäärin 5-7 kg ja 40 päivässä keskimäärin 8-15 kg.


Dieettipakettiin sisältyy:
✅ Interaktiiviset ohjeet, päiväkirja sekä foorumi
✅ Luonnonmukaiset Biolit-pillerit
✅ Dieettikonsultin tuki
 
 TILAA DIEETTIPAKETTI: www.simeonsindieetti.fi/order-package
TILAA UUTISKIRJE: www.simeonsindieetti.fi/free-guide
LUE LISÄÄ: www.simeonsindieetti.fi

Huolehtikaamme itsestämme ja terveydestämme!

Erja Orava, dieettikonsultti
Puh. 045 633 5321
contact@simeonsindieetti.fi
facebook.com/simeonsindieetti

Comments are closed.