Syö aamulla kaikkein kaloririkkaimpia ruokia!

Tänään palautetaan mieliin yksi tärkeimpiä periaatteita hoikkana pysymiseen.

Uusi tutkimus on vahvistanut, että henkilöillä, joilla on 2-tyypin diabetes, kehon rasvapitoisuus laski ja insuliinin tuotanto parani silloin, kun he söivät kaloririkkaan aamiaisen ja lounaan, mutta eivät syöneet ilta-ateriaa. Nämä tulokset olivat huomattavat verrattuna henkilöihin, jotka söivät päivän aikana 6 pienempää ateriaa.

Tutkimuksen tulokset eivät anna aihetta kokonaan välttää ilta-ateriaa, vaan hyödynnämme näitä tutkimustuloksia, jotta saavutamme positiivisia tuloksia.

Useille meistä aiheuttaa juuri illalla kontrolloimaton syöminen painonhallintaongelmia. Koko päivä voi kulua ilman vaikeuksia ilmaista itsekuria syömisessä, mutta illan tultua on helppo antaa periksi monenlaisille herkuille.

Asia ansaitsee huomiota, koska yhä useammat tutkimustulokset näyttävät, että kevyellä ilta-aterialla on positiivinen vaikutus, ei ainoastaan painonhallintaan vaan myös koko keholle.

Iltasyöminen on usein ongelmien välttämistä, olkoonpa syynä sitten stressi, yliväsymys, yksinäisyys, ikävystyminen tai jokin muu.

Elämä on usein niin kiireistä, ettemme näe mahdollisuutta ottaa aikaa kunnollisen aterian syömiseen. Siksi meistä tulee nälkäisiä. Kun meillä sitten illalla on aikaa syömiseen, syömme suuria määriä pitkin iltaa. Kun meillä on stressiä, on päivän lopuksi helppo palkita itsemme. Ruoka on myös seuralaisemme, kun olemme yksinäisiä ja masentuneita.

Miten ratkaista tämä ongelma? Tässä muutamia ehdotuksia:

Aamiainen: Jos aamiaisella syödään proteiinia, tulee päivän aikana syötyä vähemmän kaloreita. Siksi kunnon aamiainen on yksi tehokkaimpia tapoja vähentää iltasyömistä. Suositus onkin syödä aamulla 1/3 koko päivän kalorimäärästä.

Säännölliset ateria-ajat: Erittäin hyödyllistä on määrätä tarkat kellonajat ruokailuille, myös välipaloille, joiden on luonnollisesti hyvä olla terveellisiä.

Ns. ”roskaruoka”: Syömähimon laukaisevat usein tietyt ruoat esim. suklaa, perunalastut ja karkit. Näitä välttämällä on paljon helpompi kontrolloida itseään ja syömisiään.

Nälän poistaminen: Keholla on omat tarpeensa. On tärkeää oppia tuntemaan sen signaaleja. Illalla ennen ruokailua – poista kaikki häiriötekijät, hengitä syvään sisään ja ulos, älä ajattele, että sinulla on nälkä. Jos sinulla on nälkä, syö, mutta jos sinulla ei ole nälkä, sinun ei pitäisi syödä.

Stressin hallinta: Monet haluavat palkita itsensä onnistuneesta päivästä ruoalla ja herkuilla. Mutta oikeastaan se ei ole sinulle palkinto. Tultuasi kotiin älä mene heti keittiöön. Mene sen sijaan suihkuun tai lyhyelle kävelylenkille tai tee muutama venytysharjoitus. Kun olet rauhoittunut, voit päättää mitä haluat illalliseksi tehdä. Sinulla voi ollakin jo koko viikoksi etukäteen suunnitellut terveelliset ilta-ateriat. Mutta muista, että sinulla on mahdollisuus toimia näin vain jos olet päivän aikana syönyt aamiaisen ja lounaan.

Vähennä tapasyömistä: Jos sinulle on tullut tapa syödä tehdessäsi samalla jotain muuta, voit tuntea jo sitä tehdessäsi, että haluat samalla syödä esim. lehteä lukiessa, tv:tä tai elokuvaa katsoessa. On suositeltavaa syödä vain keittiössä pöydän ääressä ettei synny häiriötekijöitä, jotka loisivat yhteyden syömisen ja jonkin toiminnon välillä. Tulisi syödä vain silloin kun on nälkä – muut tekijät saavat meidät yksinkertaisesti syömään enemmän kuin on tarpeen.

Ei ole sääntöä siitä mihin aikaan on parasta syödä illallinen. Pääasia on, että illallinen ei ole kaloreiltaan suurempi kuin aamiainen tai lounas etkä mene nukkumaan ihan täydellä vatsalla. Näin toimimalla heräät aamulla nälkäisenä ja haluat runsaan proteiinirikkaan aamiaisen.


Dieettipakettiin sisältyy:
✅ Interaktiiviset ohjeet, päiväkirja sekä foorumi
✅ Luonnonmukaiset Biolit-pillerit
✅ Dieettikonsultin tuki
 
 TILAA DIEETTIPAKETTI: www.simeonsindieetti.fi/order-package
TILAA UUTISKIRJE: www.simeonsindieetti.fi/free-guide
LUE LISÄÄ: www.simeonsindieetti.fi

Liiku edelleen kohti terveempää elämää!

Erja Orava, dieettikonsultti
Puh. 045 633 5321
contact@simeonsindieetti.fi
facebook.com/simeonsindieetti

Comments are closed.